woensdag 28 januari 2009

ding 6 & 7

wat kan flickr betekenen voor de communicatie over activiteiten?
op de eerste plaats denk ik aan een archieffunctie op de website waar al jaren vraag naar is!
als een activiteit is afgelopen vragen mensen vaak naar de foto's. omdat de activiteit zelf onmiddelijk verdwijnt na afloop, kan er daar moeilijk aandacht aan worden besteed. met flickr kunnen de foto's altijd geraadpleegd worden. en men kan er zelfs een reactie bij plaatsen of foto's die men zelf heeft gemaakt toevoegen. ideaal!
alleen hoe weten mensen dat er foto's op flickr staan? misschien kunnen we bij de aankondiging van de activiteit vermelden dat er na afloop foto's zullen staan op flickr onder de naam van de activiteit.
ook de mogelijkheid een virtuele tour door de bibliotheek te geven in foto's klinkt aantrekkelijk. dit zouden we natuurlijk kunnen uitbreiden met online tentoonstellingen. een virtuele tour door de expositieruimte. de huidige exposant wil dit door middel van een filmpje doen, elk schilderij van commentaar voorzien, maar dit kan ook met foto's en een beschrijving.
natuurlijk heb je wel te maken met rechten en op een foto is een schilderij nooit zo mooi als in het echt, maar om mensen naar de expositieruimte te lokken is het misschien wel een hulpmiddel.
ik vraag me wel af hoeveel mensen flickr uberhaupt kennen en gebruiken. wil je het als communicatiemiddel gebruiken dan moet het communicatiemiddel zelf natuurlijk ook wel bekend zijn.

3 opmerkingen:

  1. Leuke ideeen nini. Zou mooi zijn als we daar in de toekomst wat mee kunnen doen. Meer info over flickr en auteursrecht vind je hier. Als het inderdaad om een tentoonstelling gaat zul je eerst toestemming moeten vragen aan de eigenaar. Dat hebben we bij wolterbeek toen ook gedaan en dat kan toch weer meer naamsbekendheid opleveren.

    groetjes,
    Alinda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Foto's kunnen zeker een meerwaarde op een website hebben inderdaad. Het is tegenwoordig heel gebruikelijk dat foto's na een evenement worden gepubliceerd en ik vind het dan ook logisch dat men na een activiteit naar de foto's vraagt. Wat mij dan weer doet afvragen wat de reden is en waarom dat nog niet gebruikelijk is op onze website.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel goed idee. En over de bekendheid van Flickr zou ik mij niet al te grote zorgen maken. Als je ziet dat er per minuut tussen de 2500 en 4000 foto's geupload worden, dan zit het met de bekendheid wel snor.

    Henri

    BeantwoordenVerwijderen